CASE

LOJER OY

Suomalainen Lojer on Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja. Yrityksen valmistamia tuotteita on käytössä yli 115 maassa. Sastamalassa toimiva yritys sai 2020 Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinnon.

Lojer Oy laajensi Sastamalan tehdasta vuonna 2019. Saman vuoden toukokuussa Lojer Oy osti Merivaara Oy:n liiketoiminnan. Liiketoiminnan kasvu vaati tuotantotilan kasvattamisen myötä myös tarkkaa tilankäytöllistä ja toiminnallista suunnitelmaa. Vuosia aiemmin hankittu Kasten Tornado varastoautomaatti oli todettu hyväksi ratkaisuksi tilansäästön ja toiminnallisuuden osalta.

Laajennukseen toteutettiinkin kolmen Tornadon pientavaravarastointi. Myös hitsaamon tilankäyttö sai joustavuutta, kun hitsausjigit siirrettiin varastoautomaattiin, jossa in-out feeder sallii paletin ulostulon koneesta. Tätä kautta raskaammat yksittäiskappaleet on mahdollista käsitellä nosturilla.

Uuden tuotantolinjan nosturiratkaisut toteutettiin Erikkila- piennosturijärjestelmällä. Laajennuksen yhteydessä myös monia muita tuotantologistiikan yksityiskohtia uudistettiin, kuten koeajotilat; pakkaustyöpisteet ja kuormalavahyllyvarastointi