Linkosuo Oy: siirtohyllyt kuormalavoille

Kun Linkosuon Leipomon kuivaleipävarasto rakennettiin 2000-luvun alussa, oli johdolla jo silloin selkeä visio kuivaleipätuotannon kehittämisestä ja laajentamisesta. Tuolloin Niparmi Sisälogistiikka Oy:n Tommi Palonen ehdotti siirtohyllykiskojen asentamista lattiaan valmiiksi. Näin lavapaikkojen lisäys varaston käydessä pieneksi olisi helppoa. Tämän mahdollistaa se, että Kastenin kuormalavahyllystö voidaan asentaa sekä lattialle että kiskoille siirtohyllyksi.

Ennakoiva suunnittelu säästi Linkosuolle aikaa ja rahaa

– Linkosuolla ajatukseen tartuttiin innokkaasti. Lisäkustannus kiskojen asentamisesta ei ollut tuolloin kovin suuri kustannus, kertoo Linkosuon Timo Aho. Koko varasto mitoitettiin jo alun perin tulevaa laajennusta silmällä pitäen.

– Hyllystö suunniteltiin siten, että se sopi tismalleen kiskoille, aluslevyt ja kaikki oli ajateltu tulevaa käyttöä ennakoiden, kertoo Tommi Palonen. Nyt kun kuivaleipäsektorista on kasvanut leipomon päätuote ja varasto jäänyt auttamattomasti ahtaaksi, saatiin kolmannes enemmän lavapaikkoja siirtymällä perinteisestä kuormalavahyllystöstä siirtohyllyyn.

Aikaa kului vain kolme viikkoa vanhan hyllystön purkamiseen ja uudelleen pystyttämiseen kiskoille siirtohyllyksi.

Takaisin sivun alkuun