Lavatavaran varastointi

Edustamme Kasten kuormalavahyllyjä. Kastenilla on pitkät perinteet Suomessa ja se onkin Suomen suosituin varastohylly.

Kuormalavahyllyn on modulaarinen ratkaisu, jonka pääosat ovat pylväselementit ja vaakapalkit. Kunkin varaston hyllystöratkaisu on kuitenkin yksilöllinen. Siihen vaikuttaa käytettävä lavatyyppi (EUR vai FIN), lavakuormat ja varaston tila ja muoto. Tila pyritään kalustamaan yleensä vakio-osia käyttäen, mikä vaatii layout-suunnitelman.

Eri mittaisilla ja eri vahvuisilla vaakapalkeilla ja pylväselementeillä rakennetaan varastoon soveltuva kokonaisuus.

Kasten kuormalavahyllyihin on tullut pieniä muutoksia vuosien varrella. Kuitenkin kaikki K90, P90 ja P90+ merkityt hyllyt ovat yhteensopivia. Tämä on iso etu varaston ylläpidon kannalta.

Vaakapalkki on Suomessa ollut perinteisesti I-palkki. Nykyään on rinnalla vaihtoehtona Box-palkki, mikä on Eurooppalainen vakio vaakapalkki. Vaakapalkkien pituudet ja kiinnitykset ovat yhteensopivia, mutta samalla vaakapalkkitasolla tulee käyttää aina samanlaista paria vaakapalkkeja.

Palveluumme kuuluu aina asiakkaalle sopivan kuormalavahyllystön suunnittelu ja mitoittaminen sekä tietysti sen asentaminen. Kuormalavahylly täytyy varustaa turvallisuusosilla, joista tärkeimmät ovat törmäyssuojat, putoamissuojat ja takasuojaverkot.Putoamissuojina käytettävät hyllystöritilät ovat yleistyneet viime vuosina työturvallisuuden lisäämiseksi varastoissa.

Kuormalavahyllyn alimpia tasoja voidaan käyttää käsinkeräilytasoina. Tällöin vaakapakkien väliin tulee hyllystöritilöitä, kuormatasoja ja/tai vetotasoja. Hyllyn sisään voidaan rakentaa läpivirtaustasot, jolloin keräilyssä voidaan noudattaa FIFO-periaattetta. Kuormalavahylly taipuu moneen käyttöön.

Perinteinen kuormalavahylly on yleisin varastohylly kuormalavojen säilyttämiseen. Kuormalavahyllyn pohjalta on kuitenkin kehitetty erilaisia varastointiratkaisuja. Tutustu muihin tapoihin varastoida lavatavaraa:  Lavatavaran varastointiratkaisut

 

Takaisin sivun alkuun