Trukin valinta

Trukin  ja varastohyllyratkaisujen valinnat tulee miettiä kokonaisuutena. Esimerkiksi trukin kääntösäde vaikuttaa hyvin paljon hyllylayoutiin. Myyjämme tuntevat hyvin erilaisten trukkien ominaisuudet ja soveltuvuudet varastotyössä ja pystymme tarjoamaan teille ehdotuksen varastoonne sopivasta trukista.

Alla muutaman varastoissa yleisten trukkityyppien lyhyet kuvaukset.

Pinontatrukki eli pinkkari on kompakti ja vähän huoltoa vaativa trukki pieniin varastoihin. Pinkkari voi olla perässä käveltävä tai se voi olla varustettu taitettavalla ajoläpällä. Pinoamisvaunut tarvitsevat minimissään 2,1-2,3 metriä leveän työkäytävän, tosin leveämpi työkäytävä voi tehostaa hyllytystyötä.

Pinontatrukilla operoitaessa sen tukipyörät menevät lattialla olevan kuormalavan sisään, jolloin päällekkäisten lavojen tulee olla saman kokoiset ja hyllyssä kohdakkain. Jos hyllyihin asennetaan alin vaakapalkkitaso vain vähän lattian yläpuolelle, voidaan erikokoiset lavat hyllyttää vapaammin.

Työntömastotrukit ovat tehokkaita ja monipuolisia varastotrukkeja. Ergonominen ohjaamo ja käyttötilan säätömahdollisuudet tuovat sujuvuutta trukin käsittelyyn. Työntömastotrukeilla käytetään tyypillisesti 2,7-3,0 metriä leveitä työkäytäviä.

Työntömastotrukeissa vain masto ja haarukat liikkuvat hyllyttäessä  ja trukki itse pysyy hyllytyksen ajan paikallaan, mikä lisää turvallisuutta ja tarkkuutta.

Vastapainotrukit ovat yleisiä ulkotrukkeina. Modernit ja ketterät sähkökäyttöiset vastapainotrukit soveltuvat hyvin myös varastotrukiksi.

Näillä ketterillä vastapainotrukeille on pieni kääntösäde, mutta trukkikäytävän leveys on kuitenkin suurempi kuin varsinaisilla varastotrukeilla (> 3,3 m). Etuna pinomistrukkeihin ja työntömastotrukkeihin on se, että vastapainotrukilla voi tehdä myös lastin purkua ja kuormaamista ulkona.

Mitsubishi Forklift Trucks

Toimimme läheisessä yhteistyössä Logisnext Finland Oy:n kanssa, mikä aikaisemmin tunnettiin nimellä Rocla Solutions Oy ja jatkaa sen trukkihuollon kokonaisvaltaista palvelua Suomessa.

Roclan trukit ovat nykyään osa Mitsubishi Forklift Trucks -tuoteperhettä. Järvenpäässä toimii edelleen kotimaisia trukkeja valmistava yksikkö osana Mitsubihi-trukkien maailmanlaajuista organisaatiota.

Lue lisää Niparmin ja Logisnext Finlandin yhteistyöstä

Takaisin sivun alkuun