Linjateräs Oy: Uusi palvelukeskus ja välivarasto

Linjateräs Oy

Suomen suurin alihankintatuotteiden pulverimaalauksen maalausyksikkö toimii Tampereen Myllypurossa. Linjateräs Oy on innovatiivinen edelläkävijä, joka on satsannut järjestelmällisesti uusimpaan teknologiaan, jolla saavutetaan pintakäsittelyn korkea laatu, tehokas prosessi ja ympäristöystävällisyys.

Linjateräksen asiakkaat olivat myös tyytyväisiä asiakaskohtaisen palveluun, yrityksen joustavuuteen ja nopeisiin toimitusaikoihin. Niinpä asiakkaiden puolelta tulikin ehdotus ja kysymys, että voisiko Linjateräs laajentaa palvelukonseptiaan esim. tuoteosien puskurivarastointiin.

Uusi palvelukonsepti vaatikin sitten, että vanhan kiinteistön viereen rakennettiin uusi 2500 m2 laajennus. Uudesta hallista ison osan vei palveluvarasto. Nyt Linjateräs pystyy varastoimaan asiakkaiden maalaamattomia tuoteosia ja kun asiakkaalle tulee tilauksia, niin osat pystytään toimittamaan halutussa värissä nopeasti. ”Asiakkaillemme tämä on todella merkittävä palveluasteen nosto”, toteaa Linjateräs Oy:n myyntijohtaja Ari Kesti.

Vuoden 2022 lopulla Linjateräs pyysi Niparmi sisälogistiikka Oy:ltä apua varaston layoutin ja hyllysuunnitelman tekoon. Rakennuksen ajateltuun käyttöönottoon oli tässä vaiheessa aikaa reilu vuosi.  Niparmi teki varastokalusteiden alustavan suunnitelman ja sitä käytettiin uuden rakennuksen muussa suunnittelussa hyväksi, esim. keräilykäytävin valaistuksen ja lattiakaivojen paikkojen suunnittelussa.

Kesällä 2023 Linjateräksellä alkoi olla asiakkaansa kanssa hahmotelmaa, millaisilla lavoilla maalattavia osia alkaa tulla. Lavat olivat eri mittaisia ja eri korkuisia. Näille erikoismittaisille lavoille Niparmi suunnitteli varastopaikat, vaakapalkkeja lisättiin tiettyihin hyllyväleihin matalille lavoille ja trukkikäytäviä kasvatettiin paikoin pitkien lavojen eteen. Suurin osa varastosta päätettiin kuitenkin kalustaa 3600 mm pitkillä vaakapalkeilla, sillä ne toimivat monenlaisen lavan kanssa joustavasti. Hyllyt ovat 7500 mm korkeilla päädyillä. Lisäksi katsottiin paikat ulokehyllyille. Kun oltiin tyytyväisiä suunnitelmaan, laitettiin hyllyt Kastenille tilaukseen. Hyllyt asennettiin marras-joulukuun vaihteessa 2023.

Linjateräs Oy:n toimitusjohtaja Tero Viitanen kertoo: ” Olemme erittäin tyytyväisiä Kasten kuormalavahyllyihin ja yhteistyöhön Niparmin kanssa. Meillä itsellä ei ollut kokemusta varaston suunnittelusta, eikä olisi ollut resurssejakaan siihen, kun kokonaisprojektissa oli koko ajan monta rautaa tulessa. Pystyin luottamaan Niparmiin ja Ahti Nikuun, että varastokalusteet kyllä hoituvat hyvin.”

Erikoista laajennuksessa oli myös se, että rekat ohjataan rakennuksen takaa sisäkäytävän läpi. Näin kuormien purku ja lastaus saatiin sisätiloihin uuteen halliin. Projektin yhteydessä Linjateräs myös kehitti prosessinsa automaatiota, valvontaa ja energian talteenottoa. Viitasella ja Kestillä on jo seuraava laajennus mielessä ja uudenlainen sinkkipinnoituslinja suunnitelmissa. Mutta siitä kuulemme toivottavasti lisää muutaman vuoden päästä.

Takaisin sivun alkuun