RTECH: Keräilyvirheet minimiin Kasten varastoautomaatilla

Maastopyöräilyn erikoisliikeenä toimiva Rtech, tarjoaa pyörien lisäksi varaosia, pyöräilyvaatteita ja muita tarvikkeita – kaikkea pyöräilyyn. Heidän asiakkaina toimii pyöräilyharrastajat sekä jälleenmyyjäverkosto. Pyöräilyinnostuksen noustessa pyörien ja varaosien myynti kasvoi, jotta kysyntään pystyttiin vastaamaan tarvittiin uusia ratkaisuja varastointiin.

Varastoautomaatti hankittiin varaosien hallintaan.

Varaosien hallintaan hankittuja varastoautomaatteja käyttää nyt moni työntekijä. Käyttäjäystävällisyyden ansiosta käyttöönotto sujui onnistuneesti. Keräilyvirheet ovat jääneet minimiin ja se on Rtechille ylivoimaisesti suurin saatu hyöty, joka näkyy myös yrityksen tuloksessa. Toki myös aikaa säästyy, kun tavara tulee ihmisen luo eikä toisinpäin, kertoo varastopäällikkö Ville Julin.

Varaosat siistissä järjestyksessä

Uutta toimintamallia alettiin etsiä, kun pyörien ja varaosien myynti nousi ja Rtech reagoi kasvuun. Suunnittelun alkuvaiheessa varastoautomaatti nousi heti puheenaiheeksi. Kasten -varastoautomaatin avulla keräily tehostuu ja virheiden määrä jää minimiin. Rtechille suositeltiin myös TCPlus -varastonhallintajärjestelmää, jonka avulla saldot täsmäävät, raportointi sujuu mutkitta ja keräily tehostuu kun useamman tilauksen voi kerätä samaan aikaan.

Asiakas päätyi hankkimaan Kasten -varastoautomaatin, ja puoli vuotta myöhemmin toisen. TCPlus -varastonhallintaohjelma otettiin myös käyttöön. Vaikka tila oli rajallinen sujui varastoautomaatin asennus näppärästi. Asiakas oli tehnyt hyvin valmistelut, jotta asennus pystyttiin toteuttamaan suunnitellusti. Yhdestä automaatista on hyvä aloittaa ja jos tarve vaatii, niin kuin tällä kertaa kävi, Kasten -varastoautomaatteja on helppo hankkia lisää ja ohjelmoida ne samaan järjestelmään.

Tarvittiin kaksi varastoautomaattia
Takaisin sivun alkuun